Presse

Pressebilleder    |    Interviews    |   Anmeldelser   |     Video

Pressebilleder

Forfatter Stine Pilgaard. Foto: Astrid Dalum
Forfatter Stine Pilgaard. Foto: Astrid Dalum
Foto: Martin Reinhard
Foto: Martin Reinhard
Foto: Astrid Dalum
Foto: Tor Birk Trads
Foto: Tor Birk Trads
Foto: Rasmus Palle Jepsen

Interviews

• Interview i Alt.dk 11.7.2021
• Interview i Berlingske 26.7.2020
• Interview i DR 19.7.2020
• Interview i Information 4.7.2020
• Interview i Information 20.6.2020
• Interview i Jyllands-Posten 25.5.2020
• Interview i Kristeligt Dagblad 16.5.2020
• Interview i Weekendavisen 15.5.2020
• Interview i Information 15.5.2020
• Interview i Midtjyllands Avis 17.5.2020
• Interview på Gutkind.dk 9.5.2020
• Interview i Eurowoman 25.6.2015
• Interview i Politiken, 15.6.2015
• Litteraturnu.dk, 17.03.2015: »Humor og normalitetskritik«
• DR, 25.02.2015: Skønlitteratur på P1 – Lejlighedssange
• Windblown Pages, 10.02.2015: Interview
• Alt for Damerne, 06.03.2014:»Appelsinhudsblues«
• Information, 3.02.2012:»Kærestesorg er ikke spildt«
• Lokalavisen Aarhus, 25.02.2012:»Stine Pilgaard siger«
• Litteratursiden.dk, 03.02.2012:»Sprog, smerte og søheste«

Anmeldelser

Årets udgivelse … en fuldstændig fabelagtig roman om at falde til langt ude på landet og midt i livet.

Jyllands-Posten om Meter i sekundet
Stine Pilgaard har et udpræget talent for at parodiere. Hun kan skrive, så man skraldgriner over de portrætterede figurer og beskrevne situationer, fordi hun rammer noget alment pinligt og fanger hverdagens absurditeter. Hendes dialoger er mundrette og præcise, sproget er klart og koncist, og referencerne er tydelige og genkendelige. Under ordenes lethed ligger imidlertid andet og mere end komik og retorik.

Berlingske
En mester-ironiker lægger sine våben i skønt smuldrende højskoleroman, som er blød af utilpasset kærlighed.
– Weekendavisen om Meter i sekundet

Stine Pilgaards sproglige sprødhed og suveræne timing kan genkendes på 50 bøgers afstand.
Litteratursiden.dk om Meter i sekundet

En fuldstændig forrygende, smukt skrevet og meget morsom og rørende roman … Det er længe siden, jeg har smilet så meget under læsningen af en roman. Den er helt og aldeles vidunderlig.


Bogbobler om Meter i sekundet
En både morsom og indsigtsfuld historie fra de korte sætningers land – Vestjylland – fortalt af en forfatter med noget på hjerte og med rigtigt gode evner til at formidle det sjovt og tankevækkende. Anbefales på det varmeste!


Drustrups Bogblog om Meter i sekundet
En klog og underholdende roman om at blive voksen i Velling … Jeg er slet ikke vant til at blive så interesseret i en fortæller, som jeg samtidig finder så gennemført sympatisk, rund og helstøbt som jegfortælleren i Stine Pilgaards Meter i sekundet.

Politiken
Stor fryd: Stine Pilgaard har skrevet en formfuldendt komedie om normalitet.
Information om Meter i sekundet

Stine Pilgaard er rivende original … Udover at give associationer til Tove Ditlevsens brevkasse i Familie Journal bliver brevkassesvarene en cementering af det, Stine Pilgaard er usammenligneligt god til: at iscenesætte og blande det akavede, komiske, selvoptagede og kontante med det poetiske, rummelige og omsorgsfulde.
Atlas Mag om Meter i sekundet

En underfuld, smuk, livsklog og hjerteknusende morsom roman. Jeg bøjer mig i støvet. Læs den!
– Hella Joof om Meter i sekundet

Der er noget helt helt særligt over måden Stine Pilgaard skriver på. Det er skønt! Det er levende og til at blive i godt humør af. Hun leger så meget med sproget og det sprudler af overskud … En af den slags bøger, man prøver at gemme lidt på, så den ikke alt for hurtigt ender.
Bogblogger.dk om Meter i sekundet

Stine Pilgaard er den sjoveste forfatter, vi har i Danmark … Den her roman har ALT, hvad jeg elsker ved dansk litteratur.
LitteraturDK om Meter i sekundet

Eminent velskrevet … De mange præcise sproglige observationer og den overbevisende realistiske skildring af Vestjylland og højskolelivet er virkelig en ganske særlig cocktail.

Kristeligt Dagblad om Meter i sekundet
Endnu en Pilgaard-perle … Det er ubeskrivelig morsomt og samtidig lynende begavet beskrevet. Man knuselsker personerne og forstår de famlende skridt mod fælles fodslag … En bog, du vil elske at læse – igen og igen og …

Søndag om Meter i sekundet

Sikke en perle af en skøn bog … så dejligt sjov, sprogligt legende og finurlig. Men tag ikke fejl: under humoren er en livsklog stemme med en fintslebet evne til at sætte ord på alt det dybe, smukke og gode ved livet … Det er noget af det bedste danske litteratur, jeg har læst længe.
Litteraturhjørnet.dk om Meter i sekundet

Stine Pilgaard skriver i en stil og en genre, der er helt hendes egen, og begge dele er fulde af overraskelser, humor og livsklogskab.
Littuna om Meter i sekundet

Det er en munter og mindeværdig oplevelse af læse Stine Pilgaards seneste bog. Hun har et vidunderligt og viltert sprog, som en have fuld af biodiversitet, man kan gå på opdagelse i. En af de bedste romaner jeg har læst længe.

– Læsegodter

Fyldt med humor og et glimt i øjet, og det var dejligt befriende at læse. Man kommer til at holde af den unge kvinde, man følger.
Annes Bogblog om Meter i sekundet

Lejlighedsangeren er uafbrudt morsom og velformuleret, ligesom bogens forskelligartede gentagelses-figurer, hvor bestemte teksttyper, overskrifter og formuleringer kommer igen, giver dette fine bud på en moderne kollektivroman en musikalsk vellykket komposition.
Jyllands-Posten

Det er, som det forhåbentlig fremgår, langt hen ad vejen virkelig meget oplivende morsomt at læse Stine Pilgaards skønlitterære rapport fra et stykke hverdagsdanmark, smukt pointeret, sprogligt suverænt, som det er, men »Lejlighedssange« bliver ikke ringere af, at den også rummer en kærlighedsalvor/ lidenskab/ besættelse/ tvivl, der blandt andet handler om jegfortælleren selv og den, hun lever sammen med…
Berlingske
Stine Pilgaard har et udpræget parodisk talent, så man klukler, når hun spidder sine personer og punkterer familieharmonien. … Stine Pilgaard er en ny og forfriskende stemme i litteraturen, og hun kan skrive som et vandfald. Hun er ikke den første, der har hudflettet familien, men sjældent er det gjort så morsomt som her.
Politiken

Selv om den er besnærende letlæst… og stiller sig uprætentiøst an, så er der masser af kunstnerisk formgivning, kompositoriske koncepter og litterære referencer på spil i Lejlighedssange. De virker bare uden at knirke, fordi form og indhold i denne roman går op i den smukkeste enhed. Sammen med hendes uforlignelige øre for det talte, danske sprog og sansen for den sarkastiske drejning af enhver situation, kan Pilgaards kunstneriske subtilitet godt illudere ukunstlet ‘lige ud ad landevejen-prosa’, men her skal man ikke lade sig narre. Det, Stine Pilgaard præsterer, er langt sværere end at skrive en god lejlighedssang.
Information

Pilgaard afdækker i et verbalt festfyrværkeri relationerne mellem mennesker, der tilfældigt er ført sammen, deres særheder, svagheder, drømme og fantasier. På en både morsom og finurlig måde gestalter hun sine karakterer med stor empati og viser deres behov for at pynte på den vanskelige virkelighed; festsangene opsummerer et liv og foregøgler den harmoni, det savnede.
– Flensborg Avis

Stine Pilgaard debuterer med en roman af lige dele rasende energi, hylende humor og inderlig kærlighed. *****
Kristeligt Dagblad
Stine Pilgaard har skrevet vinterens must read … Jeg er imponeret over den her debut. Og jeg vil straks læse den igen.*****
– Weekendavisen

Dansende debuterer Stine Pilgaard også, med elegance og overskud. Headhuntes burde hun straks som konsulent i dialogkunst i de mange dramatiske miljøer, hvor man har svært brug for assistance. Bare hun lover at blive ved med at skrive bøger. *****
Politiken

Min mor siger er en skøn blanding af noget både meget litterært med dens referencer til især barokken samt dens salmer og noget meget kommunikerende, den vil sin læser noget, og den vil det gennem begavet underholdning.*****
Information

Video